USD34,02
EURO38,04
JPY0,239300
RUB0,369100
GBP45,34
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.830,39
BTC63.004,21
  1. Haberler
  2. Şirket Haberleri
  3. Türk İlaç ABD’de Yeni Ortaklıkla Büyüyor!

Türk İlaç ABD’de Yeni Ortaklıkla Büyüyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk İlaç, ABD’de Liposomal Technologies Inc. ile yeni bir ortaklık anlaşması imzaladı.

Türk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş. (TRILC), 19 Ağustos 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, ABD merkezli Liposomal Technologies Inc. ile yeni bir ortaklık anlaşması imzaladığını duyurdu. Bu anlaşma, Delaware’de faaliyet gösteren Liposomal Technologies Inc.’in çoğunluk hisselerinin Türk İlaç tarafından satın alınmasını öngörüyor.

Liposomal Technologies Inc., Silikon Vadisi’nde geliştirdiği yenilikçi Liposomal Onkoloji ürünleriyle tanınıyor. Bu ürünler, yalnızca damar yoluyla değil, aynı zamanda solunum yolu (inhalasyon) ile de uygulanabiliyor. Şirket, özellikle kanser tedavisi alanında hedefe yönelik tedavi alternatifleri üzerinde çalışmakta. Bu tedaviler, cilt kanseri, baş ve boyun kanserleri, over kanseri, kolon kanseri, prostat kanseri ve pankreas kanseri gibi çeşitli kanser türlerinde umut verici sonuçlar sunuyor.

Türk İlaç’ın bu stratejik hamlesi, uluslararası alanda büyüme ve inovasyon odaklı bir adım olarak değerlendiriliyor. Anlaşma, Türk İlaç’ın küresel pazardaki etkinliğini artırma potansiyeline sahip.

TURK İLAÇ VE SERUM SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ ve LIPOSOMAL TECHNOLOGIES INC firmaları arasında Turk İlaç Akyurt Yerleşkesi’nde bugün yapılan değerlendirme toplantısı neticesinde Delaware (ABD) merkezli Liposomal Technologies Inc. (www.lipotechinc.com) firmasına ait çoğunluk hisselerinin alımı yönünde Mutabakat Beyannamesi (MOU) imzalanmıştır.
Liposomal Technologies Inc. firması halen Silikon Vadisi ‘ndegeliştirilmiş olan Liposomal Onkoloji ürünlerinin sadece damar yolu ile değil, Solunum Yolu (İnhalasyon) ile de uygulanmasını ve kanser hastalarının kemoterapi ile tedavisinde hedefe yönelik tedavi alternatifi üzerinde çalışmalar yapmaktadır.
Söz konusu Liposomal Onkoloji ilaçlarının Solid türdeki Cilt Kanseri, Baş ve Boyun Kanserleri, Over Kanseri, Kolon Kanseri, Prostat Kanseri ve Pankreas Kanseri gibi diğer endikasyonlarda da kullanılabileceği de değerlendirilmektedir.
Kamuoyunun bilgisine sunarız.
Saygılarımızla.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Borsa Vakti ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!