USD34,02
EURO38,04
JPY0,239300
RUB0,369100
GBP45,34
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.830,39
BTC63.004,21
  1. Haberler
  2. Şirket Haberleri
  3. 5.500.000,000 TL nominal tutarlı dönüşüm geliyor!

5.500.000,000 TL nominal tutarlı dönüşüm geliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika KAP duyurusuna göre halka açık bu şirketten 5.500.000,000 TL nominal tutarlı dönüşüm geliyor

5.500.000,000 TL nominal tutarlı dönüşüm geliyor Borsa kırmızı iken yeşil yakan şirketten son dakika!

Kartal Yenilenebilir Enerji #KARYE tarafından yapılan başvuru sonucu borsada işlem görmeyen 5.500.000,000 TL nominal tutarlı payların işlem gören tipe dönüşümü için hazırlıklar başladı.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun VII-128.1 sayılı “Pay Tebliği”‘nin 15’nci maddesi gereğince, pay senetleri Borsada işlem gören ortaklıkların Kurul kaydında olan ancak Borsada işlem görmeyen statüde pay senetlerinin Borsada satışa konu edilebilmesi amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu’na yapılan başvurulara ait bilgiler aşağıda yer almaktadır.

Karye son durum

Yükseşiş trendinde olan hissede yüzler gülüyor. Çanak formasyonunun oluşmaya başlaması dikkat çekerken Borsa’daki genel görünümün aksine yeşil yakan hisse önümüzdeki günlerde takip edilmeye değer.

Borsada işlem gören tipe dönüşüm ne anlama geliyor?

Borsada işlem gören tipe dönüşüm hisse senetleri, borsada halka açık olan bir şirketin ortaklarının kurul kaydında olan ancak borsada işlem görmeyen statüdeki hisse senetlerini satışa konu edilebilmesi amacıyla yapılan başvuruya denir.

Bir şirketin sermayesini temsil eden tüm paylar, yani ortaklıkta payı olan kişilerin her bir payı borsada halka açık değildir; ve bunlar ha deyince borsada alınıp, satılamaz. Her şirketin borsada işlem görmeyen tipte bu tür payları vardır.

şte bu tipteki payların borsada alınıp, satılabilmesi için önce MKK nezdinde kaydettirilmeleri gerekir. KAP’ta her gün bu tip dönüşüm talepleri duyuru şeklinde yayınlanr. Talepte bulunulur.

Borsada işlem gören tipe dönüşüm hisseyi nasıl etkiler? 

Borsada işlem gören tipe dönüşüm talebinin ana amacı nedir? sorunu cevaplamak hisse senedi fiyatının seyrini anlamak açısından çok önemlidir.

Ana amaç şirket ortağının elindeki ama halka açık olmayan hisse senetlerini borsada satmaktır. 

Örneğin X ortağı, borsada işlem görmeyen tipteki 2,5 milyon lotunu MKK nezdinde kaydettirdikten sonra elindeki bu lotları borsada satabilecektir.

nominal tutarlı dönüşüm nominal tutarlı dönüşüm nominal tutarlı dönüşüm nominal tutarlı dönüşüm

Borsada Nominal Değer Nedir?

Borsada işlem gören menkul kıymetlerin nominal değeri, tahvil ve bono gibi borçlanma araçları için vadeye kadar olan getirinin hesaplanması açısından kritik bir öneme sahiptir. Bu tür menkul kıymetler için nominal değer, ilgili aracın üzerinde belirtilen ve vade sonunda ödenecek olan anapara miktarını ifade eder. Miktar, yatırımcının yatırımın vadesi sonunda alacağı toplam tutar ile bu süre zarfında elde edeceği faiz gelirinin hesaplanabilmesi için temel referanstır. Öte yandan hisse senetleri söz konusu olduğunda, nominal değer ve piyasa fiyatı arasında doğrudan bir ilişki bulunmaz. Hisse senetlerinin nominal değeri, şirketin ödenmiş sermayesinden yüksek ve yasal sınırlar çerçevesinde serbestçe belirlenir. Bu değer her bir hissenin şirket sermayesinde eşit paya sahip olmasını sağlamak için ödenmiş sermayeyi tam bölünebilen değer olarak ayarlanır.

Son dakika haberlerinden ilk siz haberdar olmak için = Borsa Vakti  =bildirimlerini açmayı unutmayınız.

Bizi Twitter ve Telegramdan takip edebilirsiniz 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Borsa Vakti ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!