USD32,50
EURO34,69
JPY0,211700
RUB0,345700
GBP40,29
EURO/USD1,07
BIST9.693,46
GR. ALTIN2.496,86
BTC63.525,50

2023 halka arzlarda son durum! Beklentiyi karşıladı mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemde birçok küçük yatırımcının Borsaya girmesine neden olan 2023 halka arzlarda son durum ne? Beklentileri karşıladı mı?

2023 halka arzlarda son durum! Beklentiyi karşıladı mı? Borsa’da yatırımcı sayısı 5 milyonu aşarken halka arzlar ne durumda?

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre Borsa İstanbul’daki yatırımcı sayısı 5 milyonu aştı. Son dönemde borsamıza çok ciddi şekilde yerli yatırımcı akını gerçekleşirken, bunun asıl sebebi üst üste gelen halka arzlar oldu.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) geçtiğimiz yıl halka arz edilmek isteyen şirketlerin başvurularını epey bir süre bekletmişti. Aralık ayından itibaren ise süreç hızlandırıldı. Neredeyse her hafta iki şirkete onay verilmesi özellikle küçük yatırımcının ilgisini çekiyor.

Halka arz edilen şirketler borsada işlem görmeye başladıktan sonra ortalama 6-7 gün tavan bozmadan yükseliş gösteriyor. Bu durum kısa sürede garanti bir kar olarak yorumlanmakla birlikte tek kişinin 20-30 hesaptan arza katıldığı yönünde paylaşımlar görüyoruz.

thumbnail
Onay bekleyen halka arzlar
Onay bekleyen halka arzlar hangileri?

Küçük yatırımcı için güzel bir yol olsa da piyasa dengesine zarar verdiği aşikar. Özellikle büyük halka arzlara katılmak için piyasadan likidite çekilmesi, günlerce süren tavan serisinden sonra birden gelen satışlar, pay piyasalarını olumsuz etkiliyor.

Son aylarda gerçekleşen birçok arz bu şekilde güzel kazançlar sunsa da tablonun biraz bozulduğunu görmekteyiz. Nisan ayında arzı gerçekleşen ve borsada işlem görmeye başlayan bazı şirketler bu kez isteneni vermedi ve tavan serisi kısa sürdü. İşte o şirketlerden bazıları ve hisselerdeki son durum.

2023 halka arzlarda son durum

Son dakika haberlerinden ilk siz haberdar olmak için Borsa Vakti bildirimlerini açmayı unutmayınız.

Bizi Twitter ve Telegramdan takip edebilirsiniz

2023 halka arzlarda son durum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Borsa Vakti ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!